21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReferendum: Val de retrageri ale preşedinţilor de secţii de votare. Sute de preşedinţi de secţii cer înlocuirea

Referendum: Val de retrageri ale preşedinţilor de secţii de votare. Sute de preşedinţi de secţii cer înlocuirea

Zeci de preşedinţi de secţii de votare din judeţele Teleorman şi Dolj au depus şi miercuri cereri de retragere, după ce marţi peste 350 de preşedinţi de secţii de votare din cele două judeţe au anunţat că nu vor putea participa la referendum, scrie Mediafax.

La Biroul Electoral Judeţean Teleorman s-au primit şi miercuri zeci de solicitări de retragere din partea persoanelor desemnate să ocupe poziţia de preşedinţi ai secţiilor de votare. Motivele invocate de acestea sunt, în general, personale.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Teleorman, Eugen Ovidiu Vlad, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că solicitările de retragere continuă să ajungă, însă nu are un număr exact pentu ziua de miercuri.

„Sunt multe retrageri, dar din câte ştiu sunt toate pe mâna preşedintelui Tribunalului Teleorman. Nu le gestionăm noi, dar am văzut că mai sunt şi alte cereri venite. Nu pot să vă dau un număr exact”, a spus Eugen Ovdiu Vlad.

În judeţul Dolj, reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean susţin că s-au primit şi miercuri cereri de retragere: „S-au primit şi astăzi solicitări de retragere din partea preşedinţilor secţiilor de votare. Până la acest moment, vorbim despre 10-15, dar numărul ar mai putea creşte pe parcursul zilei”.

Marţi, s-au înregistrat 100 de retrageri la Dolj şi 130 la Teleorman, dintr-un număr total 530 la Dolj şi, respectiv, 363 la Teleorman.

Situaţii similare au fost şi în judeţele Bihor, Cluj, Arad şi Timiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS