21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Trump, anchetat pentru fraudă fiscală după dezvăluiri făcute de New York Times

Donald Trump, anchetat pentru fraudă fiscală după dezvăluiri făcute de New York Times

Autorităţile din statul american New York au declanşat o investigaţie privind presupuse fraude fiscale de milioane de dolari comise de preşedintele SUA, Donald Trump, şi de familia acestuia, după dezvăluiri făcute de cotidianul The New York Times, scrie Mediafax.

Donald Trump a participat la scheme fiscale suspecte în anii 1990, inclusiv la fraude care au permis creşterea semnificativă a averii moştenite de la părinţi, arată o investigaţie realizată de jurnaliştii cotidianului The New York Times.

Donald Trump a afirmat în campania electorală că a devenit singur miliardar, insistând că tatăl său, omul de afaceri în construcţii Fred C. Trump, nu i-a oferit aproape niciun ajutor financiar. Dar ancheta NYT, realizată prin analizarea unor documente fiscale, arată că Donald Trump a primit echivalentul a 413 milioane de dolari la valoarea actuală din partea tatălui său. „Cea mai mare parte a acestor bani au ajuns la domnul Trump deoarece şi-a ajutat părinţii să facă evaziune fiscală. Donald Trump şi fraţii săi au creat o companie fictivă pentru a ascunde milioane de dolari primiţi cadou de la părinţi. Documente de arhivă arată că Donald Trump şi-a ajutat tatăl să realizeze deduceri fiscale inadecvate în valoare de milioane de dolari”, argumentează NYT.

Ca urmare a dezvăluirilor făcute de NYT, autorităţile fiscale din statul New York au anunţat iniţierea unei investigaţii. „Departamentul Fiscal verifică acuzaţiile apărute în cotidianul New York Times şi va urma toate căile adecvate de investigare”, a declarat James Gazzale, purtătorul de cuvânt al instituţiei, citat de agenţia Bloomberg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS