24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFacebook ar putea fi amendată cu peste 1, 63 miliade de dolari pentru o breșă de securitate

Facebook ar putea fi amendată cu peste 1, 63 miliade de dolari pentru o breșă de securitate

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat la sfârșitul săptămânii un atac asupra serverelor,după care informaţiile personale a aproape 50 de milioane de utilizatori au fost compromise.
Principalul legislator european pe probleme de confidențialitate și protecție a datelor, Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda investighează cazul de scurgere de date.
Specialiștii europeni vor să afle în ce măsură au fost afectați utilizatorii ale căror date au fost compromise.
Potrivit presei internaționale, regulatorii europeni iau în considerare o amendă usturătoare de 1,63 de miliarde de dolari.

Potrivit Facebook, parolele utilizatorilor nu au fost făcute publice în urma accidentului, însă 90 de milioane de utilizatori au fost nevoiți să se re-autentifice pe platforma social, ca o măsură de siguranță.

Facebook nu știe de unde vine acest atac. Pentru gigantul american această breşă este o lovitură majoră după eforturile de a recâştiga încrederea pierdută în urma scandalului Cambridge Analytica.

La începutul anului s-a descoperit că rețeaua de socializare a permis folosirea datelor utilizatorilor de către terţi, în scopuri politice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS