10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi cetăţeni albanezi, opriţi la frontiera cu Bulgaria

Doi cetăţeni albanezi, opriţi la frontiera cu Bulgaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliţiei de Frontieră Ostrov au depistat, în apropierea frontierei de stat, doi cetăţeni albanezi, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde”. Persoanele în cauză au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor, se arată într-un comunicat al IGPF.

În data de 28.09.2018, în urma activităţilor informativ-operative poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, judeţul Constanţa, au depistat pe raza localităţii Almălău, judeţul Constanţa, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul ţării. Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă şi aveau pe haine urme de noroi, acestea au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări, se specifică în comunicat.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 19, respectiv 21 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţenii albanezi fiind predaţi autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale, se mai arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS