17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaptură impresionantă a poliţiştilor. Vezi ce au confiscat oamenii legii în ultima săptămână

Captură impresionantă a poliţiştilor. Vezi ce au confiscat oamenii legii în ultima săptămână

În urma acţiunilor derulate de Poliţia Română în ultimele şapte zile, pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, au fost întocmite 69 de dosare penale. 61 de persoane au fost depistate în flagrant delict, fiind confiscate cereale, ţigări, motorină, material lemnos, bărci şi motoare de bărci, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În perioada 21 – 28 septembrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare. Activităţile au vizat şi prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, poliţiştii au efectuat controale în 402 staţii de cale ferată şi au patrulat în 405 trenuri de călători. De asemenea, au efectuat 8 percheziţii şi au desfăşurat 11 acţiuni pentru combaterea pescuitului şi comerţului ilegal, precum şi a contrabandei.

Pe parcursul acţiunilor, au fost depistate două persoane date în urmărire naţională, patru minori lipsiţi de supraveghere şi patru persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate. Faţă de alte trei persoane, depistate cu droguri asupra lor, au fost întocmite dosare penale.

În total, au fost întocmite 69 de dosare penale, în principal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, evaziune fiscală, falsuri şi uzuri de fals, contrabandă şi pescuit ilegal şi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. 61 de persoane au fost depistate în flagrant delict. 15 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, faţă de 4 dispunându-se măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de 10 s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 55.000 de lei şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri şi bani (15.800 kg. de floarea soarelui, 4 tone de grâu, 1.500 kg. de orz, 7 tone de minereu, 100 kg. de legume, peste 1.000 de litri de motorină, material lemnos, bărci şi motoare de bărci, unelte de pescuit, 20 kg. de peşte, aproape 3 tone de fier vechi, 180.000 ţigarete şi 2 autoturisme).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS