15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE / Bărbat găsit împuşcat în zona capului, la o unitate militară din Braşov. Reacţia oficială a MApN

UPDATE / Bărbat găsit împuşcat în zona capului, la o unitate militară din Braşov. Reacţia oficială a MApN

UPDATE / În urma incidentului de la UM 01028, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a emis, în urmă cu puţin timp, un comunicat oficial, pe care îl prezentăm mai jos:  

Maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru, din cadrul Batalionului 206 Artilerie Antiaeriană “General Mihail Lăcătușu de la Ghimbav, Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” din Brașov, a fost găsit decedat duminică, 30 septembrie, în jurul orei 10.00, la ieșirea din serviciul de zi pe punctul de acces în unitate.

Incidentul a fost constatat de către ofițerul de serviciu pe unitate, care a aplicat de urgență procedurile cerute în această situație.

Astfel, a fost anunțat serviciul de ambulanță la numărul unic 112, iar o echipă medicală s-a prezentat la locul incidentului și a constatat că militarul a decedat în urma unei plăgi prin împușcare în zona tâmplei.

De asemenea, a fost informat, conform procedurilor legale, Parchetul militar Brașov, care a deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului.

Maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru avea 48 de ani, era căsătorit și avea un copil. Militarul era angajat al batalionului din anul 2008 și în Ministerului Apărării Naționale din anul 1992. Militarul nu avea misiuni în teatrele de operații, iar la ultimul control psihologic din luna iulie 2018 a fost declarat apt. 

La nivelul unității militare s-a constituit o comisie de cercetare internă.

Conducerea unității militare exprimă sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Ora: 11.00 / Cadrele medicale de la Ambulanţă au fost solicitate, duminică, să intervină în cazul unui bărbat care a fost găsit împuşcat în zona capului, la o unitate militară din Ghimbav, Braşov, transmite Mediafax.

Directorul Ambulanţei Braşov, David Levi, a declarat, pentru sursa citată, că medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viaţa bărbatului. “Bărbatul a fost găsit împuşcat în zona capului, iar leziunile au fost incompatibile cu viaţa. Noi am fost solicitaţi în jurul orei 10.00″, a declarat Levi.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 ani, era într-un birou, susţin surse judiciare, citate de Mediafax. Incidentul s-a petrecut la unitatea militară UM 01028.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS