15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii insolvenţei, pe ordina de zi a Guvernului

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii insolvenţei, pe ordina de zi a Guvernului

Guvernul discută, în şedinţa de joi, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul insolvenţei. Pe ordinea de zi figurează şi o informare privind stadiul pregătirii referendumului pentru familie, scrie Mediafax.

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, anunţase, pe 12 august, că, până la finalul acestui an, va fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă prin care se va modifica legislaţia privind insolvenţa, deoarece poate aduce bani la bugetul de stat.

„Este o urgenţă (modificarea Legii Insolvenţei prin OUG – n.red.), deoarece poate să aducă, până la final de an, bani la buget”, a spus Teodorovici, într-o emisiune la Digi24.

Una dintre noile reglemătări privind insolvenţa este de aceea ca autorităţile să poată cere mai repede falimentul dacă sumele de la firmele în insolvenţă nu pot fi recuperate altfel, a mai menţionat ministrul Finanţelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS