11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInsulele greceşti, izolate de continent din cauza vântului

Insulele greceşti, izolate de continent din cauza vântului

Ambarcaţiunile din principalele porturi ale Greciei au rămas ancorate joi, pentru a doua zi consecutiv, din cauza unor rafale de vânt şi a unui front atmosferic rece şi de joasă presiune, „fenomene neobişnuite pentru acest sezon”, au anunţat Poliţia portuară şi Serviciul de meteorologie, citate de AFP.
Majoritatea legăturilor dintre continent şi insulele din Marea Egee nu vor fi efectuate din cauza vânturilor care bat cu viteze de până la 85 de kilometri pe oră, provocate de frontul rece Xenophon, a precizat Serviciul de meteorologie grec.
Departamentele Atena, insulele din Marea Egee, centrul şi estul provinciei Peloponez se află sub cod portocaliu de alertă şi unele dintre şcolile elene au rămas închise, ca măsură de precauţie.

Pompierii au primit miercuri „peste 400 de apeluri în Attiki, departament din zona Atenei, pentru a tăia copaci şi a îndepărta orice obiect susceptibil să provoace pagube”, a precizat pentru AFP un reprezentant al Brigăzii Pompierilor.

„Fenomenele se vor agrava vineri şi se vor propaga în toată ţara, în special în nord”, unde temperatura va scădea până la 10 grade Celsius, mult sub media anuală a acestui anotimp”, au prevenit meteorologii eleni.

Mai multe companii mass-media, citând Observatorul din Atena, au anunţat că vineri „va exista o mică posibilitate de producere a unui eveniment rar în Grecia, ciclonul mediteranean Medicane (termen obţinut prin juxtapunerea cuvintelor „Mediteranean” şi „Hurricane” – „Uragan”, în limba engleză – n.r.).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS