Sâmbătă, 22 septembri, în comuna Şiseşti, are loc o noup ediţie a Festivalului de Ceranâmică Oltenească şi Tradiţii Populare „Oale şi Sarmale”, sărbătoarea câmpenească fiind organizată şi anul acesta pe terenul de sport din localitate.
De la această sărbătoare câmpenească nu vor lipsi concertele artiştilor locali de muzică populară, artişti consacraţi la nivel naţional, dar şi interpreţi din Serbia. Programul va începe la ora 10,00 cu o paradă a portului popular şi, bineînţeles, prezentarea standurilor de ceramică şi înmânarea diplomelor.

De asemenea, vizitatorii vor gusta sarmalele tradiţionale cu ardei iute şi turtă de mălai la ţest, după care vor urmări un frumos program folcloric. Vor urca pe scenă ansamblurile de dans de la Şviniţa, Mosna – Serbia, Şişeşti, dar şi solişti de muzică populară locali, acompaniaţi de Ansamblul Folcloric „Danubius” al Centrului Cultural „Nichita Stănescu”. Hora satului este programată pentru ora 18.00, în compania formaţiei „Universul”.

Evenimentul este organizat de Primăria comunei Şişeşti în parteneriat cu Centrul Cultural „Nichita Stănescu”.

Localitatea Şişeşti sare din tiparele obişnuite ale comunelor din Mehedinţi, unde singurele lucrări se fac doar pe bani guvernamentali. Primăria a reuşit datorită unor proiecte europene să dea de lucru localnicilor şi, totodată, să readucă la viaţă vechile meşteşuguri punând bazele unui centru de ceramică şi teracotă. (sursa:adevărul.ro)