Acasă Actualitate Şefii Jandarmeriei sunt urmăriţi penal în dosarul mitingului din 10 august. Acuzaţiile...

Şefii Jandarmeriei sunt urmăriţi penal în dosarul mitingului din 10 august. Acuzaţiile procurorilor: s-au făcut presiuni asupra prefectului. Ordinul de evacuare, emis ilegal

-

Şeful, prim-adjunctul Jandarmeriei şi şeful Jandarmeriei Capitalei sunt urmăriţi penal în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august, Parchetul transmiţând că ordinul de evacuare a Pieţei Victoria a fost dat cu încălcarea legii, ora 23:11 fiind consemnată în mod nereal, scrie Mediafax.

Şefii Jandarmeriei sunt urmăriţi penal în DOSARUL mitingului din 10 august. Acuzaţiile procurorilor: s-au făcut presiuni asupra prefectului. Ordinul de evacuare, emis ilegal
Colonelul Ionuţ-Cătălin Sindile, în prezent împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată în timp ce maiorul Laurenţiu Cazan, în prezent împuternicit director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

Totodată, comisarul şef de poliţie Dan Mihai Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată în timp ce colonelul Sebastian Cucoş, în prezent prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată.

Procurorii îl acuză pe maiorul Cazan Laurenţiu Valentin că, pe 10 august, în calitate de comandant al intervenţiei, a încercat să restabilească ordinea publică prin intervenţia în forţă pentru evacuarea manifestanţilor, încălcându-le acestora dreptul la libertatea de exprimare şi de întrunire, prevăzute de Constituţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a declanşat greva de avertisment de la Cummins

Muncitorii au declanşat greva de avertisment, din cauză că nu s-au înţeles cu patronatul în privinţa introducerii în Contractul Colectiv de Muncă a unei obligaţii ca angajaţii să lucreze sâmbăta şi/sau duminica. Dacă nu se vor înţelege, Sindicatul spune că intenţionează declanşarea grevei generale.