8.5 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Rectorul Universității din Priștina, câştigătorul Marelui Premiu al Festivalului Internațional de Poezie...

Rectorul Universității din Priștina, câştigătorul Marelui Premiu al Festivalului Internațional de Poezie „Mihai Eminesc”,

-

Astăzi, 19 septembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a găzduit un recital poetic extraordinar precum și ceremonia desemnării câștigătorului Marelui Premiu al Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”.

În cadrul manifestărilor organizate de instituția noastră pentru marcarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, amfiteatrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj a fost astăzi gazda unei manifestări de o înaltă anvergură culturală, constând într-un recital poetic susținut de poeții prezenți în Craiova în cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, ediția a VI-a, dedicată aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.
Pe scena amfiteatrului, au prezentat fragmente din creațiile proprii 14 dintre poeții prezenți la festival, care au încântat auditoriul cu versurile recitate și au reușit să transmită cu prisosință din trăirile și tumultul spiritual intens surprins în poeziile dumnealor.
După recitalul poetic, profesorul universitar doctor Ion Deaconescu, președintele Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”, promotor și organizator al Festivalului a anunțat că, în urma deliberărilor juriului internațional desemnat în acest sens, Marele Premiu al Festivalului Internațional de Poezie „Mihai Eminesc”, uediția a VI-a, i-a fost acordat lui LULZIM TAFA, rectorul Universității din Priștina, care, în alocuțiunea ținută cu ocazia primirii premiului a făcut elogiul marelui nostru poet național, insistând pe componenta universală a creației lui Mihai Eminescu, cunoscută pe toate meridianele lumii, numindu-l „un adevărat colos al literaturii și spiritualității mondiale”.
Totodată, președintele Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”, în numele comitetului executiv al Academiei, a acordat medalia „Mihai Eminescu” domnului comisar șef de poliție doctor Constantin Nicolescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, „pentru sprijinul constant în buna organizare și desfășurare a Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu”.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.