Miting de susţinere a Legii Offshore, în Capitală

Sursa foto: Mediafax


Peste 100 de persoane participă, duminică, la un miting în parcul Izvor din Capitală, pentru a cere votarea legii offshore deoarece, spun ei, demersul i-ar aduce României peste 50% din valoarea resurselor sale, în caz contrar, paguba ar fi de miliarde de dolari în următorii 20 de ani, informează Mediafax.

„În primul rând, nu e protest, e un miting de sprijinire a intereselor României. Ne-am strâns să spunem că de resursele României trebuie să profite, în primul rând, românii. Am venit aici să susţinem Parlamentul în activitatea sa de legiferare şi să cerem reprezentanţilor noştri din Parlament să apere interesele celor care i-au trimis acolo. După calculele făcute în media, paguba ar putea fi între 20 şi 40 de miliarde de dolari în următorii 20 de ani, în situaţia în care legea offshore va fi asemănătoare cu cea semnată în Senat în februarie 2018. La Camera Deputaţilor s-a adoptat o variantă mai bună a unei legi proaste, pentru că legea nu ar trebui să excepteze în niciun fel nicio reglementare aflată în vigoare în acest moment. (…) Aceste legi, dacă vor fi aplicate corect, ar aduce României peste 50% din valoarea resurselor”, a declarat avocatul Dan Chitic, organizatorul mitingului.

La manifestare s-a prezentat şi fostul europarlamentar Adrian Severin, care a avut şi el un mesaj de apărare a resurselor ţări. Potrivit organizatorilor, peste 100 de persoane se află în Parcul Izvor.

„Nu mai vrem concesionarea resurselor naturale a României pe preţuri de nimic. E prima data în istoria României când se întâmplă aceste lucruri. (…) Noi nu strigăm ,,Jos Guvernul”, ci ,,Apăraţi valorile noastre”. Trebuie să ne apărăm resursele ţării”, a spus Adrian Severin.

„Vrem ca toate resursele noastre să rămână în ţară. Destul s-au vândut pădurile pe nimic. Pământul la fel se vinde. Ar trebui o lege care să interzică străinilor să cumpere pământurile noastre. Protestăm acum pentru gazele din Marea Neagră, pentru că profitul trebuie să fie al României, nu al străinilor. Austriecii ne-au jefuit pădurile, nu mai vrem să se jefuiască celelalte resurse ale României”, a spus Ecaterina Pascu, o protestatară.

Organizatorul le-a spus celor prezenţi la miting că ceea ce susţin ei reprezintă valori necesare, astfel încât România să aibă un destin; „Mă bucur că suntem cei care suntem, pentru a susţine aceste valori fără de care nu cred că vom putea avea un destin în această istorie extrem de complicată care se prefigureazză că se va scrie în anii viitori”.


„Sunt chemaţi la un miting autorizat toţi cei cărora le pasă de România, indiferent de culoarea lor politică: de dreapta, de sânga, apolitici sau antipolitici – toţi suntem chemaţi să ne facem datoria faţă de noi şi faţă de ţară! Îi chem să ni se alăture pe toţi cei care vor #RomâniaDemnă şi care sunt convinşi că avem nevoie de #ResursePentruViitor, toţi cei care vor să beneficieze de ceea ce le aparţine, de ce le-a dat cu generozitate Dumnezeu – bogăţiile din subsolul Mării Negre! Toţi trebuie să fim în stradă pentru a cere Parlamentului să voteze Legea offshore în varianta în care României îi va reveni cel puţin 30% din bogăţiile sale! Să cerem parlamentarilor noştri să apere interesele celor care i-au trimis în Parlament! Să spunem într-un glas #RomâniaSuverană”, spun organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis, pe 2 august, Parlamentului, spre reexaminare, legea care reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră.

Şeful statului susţine că un astfel subiect este unul de interes maxim pentru România, iar o asemenea lege trebuie să asigure un echilibru şi o echitate în ceea ce priveşte beneficiile atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. Iohannis critică lipsa de predictibilitate şi stabilitate a Legii offshore, în forma trimisă spre promulgare.

“Exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze naturale din perimetrele offshore, situate în zona economică exclusivă din bazinul Mării Negre, are o importanţă deosebită pentru România, din perspectiva dezvoltării pieţei interne, a contribuţiei benefice la prosperitatea economiei şi a cetăţenilor români, dar şi prin prisma consolidării securităţii energetice regionale. În acest sens, la nivel de principiu, este necesar un cadru normativ eficient şi durabil, capabil să asigure o distribuţie echitabilă a beneficiilor între stat şi investitori, care să contribuie la stabilirea unui parteneriat pe termen lung între cele două părţi, precum şi la consolidarea încrederii în perspectivele economiei naţionale. Pentru aceste motive, considerăm că legea supusă reexaminării se impune a fi reanalizată de Parlament din perspectiva stabilităţii şi predictibilităţii pe termen lung a cadrului legal aplicabil acestui sector şi pentru evitarea potenţialelor efecte negative”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 16 septembrie 2018

Actualitate

» Petre Daea: Pesta porcină nu se vede, nu se aude, nu se simte, o realizezi numai în momentul în care pune jos animalul
» Unul dintre baschetbaliştii americani înjunghiaţi în Brăila, Darrel Bowie, dus la Bucureşti. În ce stare se află
» STUDIU: Consumul de alcool este un factor principal de îmbolnăvire şi mortalitate la nivel mondial
» Miting de susţinere a Legii Offshore, în Capitală
» Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, va susţine un discurs la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări
» Ponta îl amenință pe Dragnea cu noi poze
» Creşterea economică nu se simte şi în buzunarele românilor. Tot mai mulţi oameni se împrumută pentru a face faţă cheltuielilor curente
» Un cunoscut interlop din Brăila este principalul suspect în cazul atacului asupra celor doi baschetbaliști americani 
» Reacția Ambasadei SUA după ce doi baschetbalişti au fost înjunghiați în Brăila
» STUDIU: Unul din 5 patroni spune că suferă de foame, iar o treime dintre întreprinzătorii din România sunt restanţieri la facturi
» Român ucis în Roma. Cine este criminalul
» Parlamentari PNL propun înfiinţarea unui abator mobil în fiecare judeţ. Cum funcţionează o astfel de unitate şi de câţi angajaţi are nevoie
» Răspunsul neaşteptat dat de un bărbat care a fost prins în timp ce fura din boxa unui bloc din Arad
» Mierea românească lipseşte din marile lanţuri de magazine; retailerii impun ”discounturi extraordinari de mari”
» Casa Regală nu va participa la nunta fostului principe Nicolae
» Un bărbat din Galaţi a ajuns la spital după ce a fost împuşcat de mai multe ori
» Apicultorii români au solicitat 48,5 milioane de lei, cu 42% mai mult faţă de plafonul alocat pentru 2018
» O tânără turistă din Germania a încercat să se sinucidă în Munții Argeșului
» Doi români care transportau 11 imigranţi ilegali au fost arestaţi în Ungaria
» Armata rusă își face o mega-catedrală din sticlă și metal
» Pesta porcină a ajuns în judeţul Dâmboviţa
» Marc Anthony împlineşte 50 de ani
» Incident şocant la Brăila: Doi baschetbalişti de culoare au fost înjunghiaţi pe o terasă din centrul oraşului
» A murit cunoscutul alergător Robert Cadar
» Reţeta zilei: Chec cu glazură de ciocolată
» Rod Stewart vine în România. Ce mesaj are pentru fani

Publireportaj

» Clinica Prestige Oltenia din Craiova – pentru femei care vor să fie frumoase!
» Eco Sud primește Autorizația Integrată de Mediu pentru Depozitul Ecologic Mofleni și începe operarea celulei 6

Dolj

» Elev internat după ce a primit un pumn în figură
» Impact frontal pe DN 65, în comuna Perișor
» A încercat să mituiască polițiștii cu un televizor și whisky
» Finanțele aprobă creditul de 15 milioane de euro al primăriei
» Iridex, operatorul de salubritate, aduce pubelele noi în Dolj
» Bugetul Craiovei câștigă șapte milioane de euro
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Primul lac în formă de avion din lume, inaugurat la Târgu Jiu
» CEO are nevoie de 65 de milioane de euro pentru ultimele certificate CO2
» 18 tone de gunoi, colectat la campania de curăţenie naţională
» Gorj: Accident la Drăguțeşti
» Gorj: Adolescent accidentat mortal în Stoina
» Gorj: Accident în Negomir

Mehedinţi

» Mehedinţi: Poliţiştii au distribuit peste 400 de pliante cu mesaje preventive

Sport

» Luptătoarele au strălucit la Sarajevo
» Baschetbaliștii Craiovei au învins-o pe Dinamo
» Victorie la pas cu Romanul. Vezi video și galeria foto!
» Tenis / Taiwaneza Su-Wei Hsieh a câştigat turneul WTA de la Hiroshima

Sanatate

» Cum trebuie să îți îngrijeșți părul şi tenul toamna

Magazin

» Alimentele sănătoase care te feresc toamna de boli
» Horoscop
» Bancul zilei

Top