Acasă Actualitate A murit cunoscutul alergător Robert Cadar

A murit cunoscutul alergător Robert Cadar

Cunoscutul alergător Robert Cadar a murit la 40 de ani, după ce în ultimii ani a suferit de o formă extrem de rară și de chinuitoare de cancer.Potrivit Digi 24, anunţul a fost făcut de soţia sa, care a postat un mesaj emoţionant pe pagina de Facebook.

„Azi îngerul meu s-a dus să alerge în cer… a luat cu el inima mea și știu că toată lumea l-a iubit… A fost cel mai minunat om, un luptător cu o voință și un optimist extraordinar care a adus numai bine pentru noi toți,… mie mi-a fost cel mai grozav iubit, soț și prieten… Acum a încheiat cel mai dur maraton, dar l-a încheiat așa cum îl știți voi toți… Te iubesc, îngerul meu!”, a scris soția pe profilul de Facebook al lui Robert.

Robert a luptat aproape doi ani cu o formă rară de cancer, însă aproape zi de zi a alergat şi în această perioadă și continua să mobilizeze oamenii pentru a-i ajuta pe alții. În ultima perioadă fusese internat la o clinică din Manchester.

La începutul acestui an, cazul lui Robert a ajuns în atenția Avocatului Poporului, care s-a sesizat din oficiu, după ce acestuia i s-a refuzat decontarea tratamentului efectuat în Franța.

Anterior, Robert Cadar a prezentat, în 6 ianuarie 2018, pe blogul său, sub titlul „Sistemul medical creat de oameni sănătoşi (împotriva cancerului. Ep.15)”, faptul că, în luna octombrie 2017, a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, în baza documentelor medicale, să i se deconteze costurile medicale ale tratamentului din Franţa, care se ridică la 7.000 de euro.

Se descria drept „blogger, iubitor de maratoane, dependent de social media, voluntar oricând e nevoie și…luptător împotriva cancerului”.

În 2014, Robert a fost desemnat voluntarul anului, dupa ce a mobilizat resurse incredibile pentru ajutorarea persoanelor cu handicap, donarea de sange, acțiuni de ecologizare și împădurire.

Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.
Exit mobile version