Acasă Actualitate CCR a decis că nu există conflict juridic între președinte și premier,...

CCR a decis că nu există conflict juridic între președinte și premier, în cazul concediului luat de Dăncilă

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri că nu a existat un conflict juridic de natură constituţională între preşedintele Klaus Iohannis şi şeful Executivului, Viorica Dăncilă, în cazul concediului premierului.
Pe 3 august, preşedintele Klaus Iohannis a transmis la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul, şeful statului motivând că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să exercite atribuţiile sale.

Rolul constituțional și specificul atribuțiilor prim-ministrului presupun ca acesta să își exercite atribuțiile permanent și neîntrerupt oriunde s-ar afla, inclusiv în vacanță”, sublinia Klaus Iohannis în sesizare.

CCR a stabilit atunci că va primi punctele de vedere ale părților până pe 14 august, la o zi după ce ar înceta preluarea atribuțiilor. Viorica Dăncilă a fost în concediu cu începere din 6 august.

Potrivit lui Klaus Iohannis, responsabilitatea desemnării unui interimar în fruntea guvernului îi revine lui, nu premierului.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version