5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsultări între România, Polonia şi Turcia despre securitate la nivel regional şi internaţional şi priorităţile NATO

Consultări între România, Polonia şi Turcia despre securitate la nivel regional şi internaţional şi priorităţile NATO

O nouă rundă de consultări trilaterale România – Polonia – Turcia la nivel de miniştri de externe va avea loc în data de 11 septembrie 2018, la Bucureşti. Reuniunea va oferi oportunitatea unui schimb de opinii cu privire la evoluţiile de securitate la nivel regional şi internaţional şi priorităţile NATO în acest context, pornind de la concluziile celui mai recent Summit al Alianței Nord-Atlantice. Printre temele  abordate se vor număra aspecte privind atât continuarea consolidării posturii NATO de descurajare şi apărare, cât şi rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii şi relaţiile cu statele partenere din vecinătatea estică şi sudică.
Această reuniune este a cincea întâlnire în acest format, precedenta rundă de consultări ministeriale trilaterale desfășurându-se la Varşovia, în august 2017.
Consultările se înscriu în dialogul regulat al celor trei state pe teme de interes strategic şi au un caracter informal, urmărind facilitarea discuțiilor pe teme de actualitate şi interes prioritar, util în armonizarea poziţiilor naţionale şi în identificarea unor noi oportunităţi de coordonare şi cooperare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS