22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn regizor turc, condamnat la șase ani de închisoare din cauza unei scene care îl arată pe președintele Erdogan cu pistolul la cap

Un regizor turc, condamnat la șase ani de închisoare din cauza unei scene care îl arată pe președintele Erdogan cu pistolul la cap

Un regizor turc a fost condamnat la peste 6 ani de închisoare, după ce a fost acuzat de apartenență la grup terorist din cauza filmului său care îl înfățișează pe președintele Tayyip Erdogan având un pistol la cap în timp ce toată familia sa este moartă în jurul lui, anunță agenția de stat, citată de Reuters, transmite Hotnews.
Ali Avci a fost arestat anul trecut după lansarea trailerului filmului său ”Awakening”, bazat pe puciul eșuat din 2016 în care peste 250 de oameni au fost omorâți.
Trailerul a produs agitație în rândul publicului din cauza unei scene în care membrii familiei lui Erdogan, inclusiv ginerele său, ministrul de Finanțe Berat Albayrak, sunt căzuți la pământ, morți, după ce au fost împușcați, iar un ofițer al armatei ține un pistol îndreptat către capul președintelui în timp ce acesta se ruga.
Un tribunal din Istanbul l-a condamnat pe regizor la 6 ani și trei luni de închisoare pentru apartenența la rețeaua clericului Fethullah Gulen, considerată grup terorist. Gulen neagă acuzațiile Turciei de implicare în tentativa de lovitură de stat.
Tribunalul a spus că Avci că a dat glas țintelor organizației prin acest film. Avci a negat acuzațiile și a afirmat că Erdogan însuși a declarat în repetate rânduri că a fost ținta puciului eșuat, care a inclus atacuri aeriene asupra palatului prezidențial din Ankara, deși Erdogan a fost absent la acea vreme.
„Dacă încercam să fac propagandă teroristă, aș fi arătat că Erdogan face planuri de a fugi, în loc de scena de rugăciune”, a declarat Avci instanței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS