10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate40.000 de pachete cu ţigări, descoperite ascunse în plafonul unei semiremorci la PTF Halmeu

40.000 de pachete cu ţigări, descoperite ascunse în plafonul unei semiremorci la PTF Halmeu

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu – judeţul Satu Mare au descoperit şi confiscat 40.000 de pachete cu ţigări, ascunse într-un spaţiu special amenajat în plafonul unei semiremorci, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

„În data de 1 septembrie, în jurul orei 12.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în ţară, I.R., în vârstă de 33 de ani, cetăţean ucrainean, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo şi o semiremorcă frigorifică marca Lamberet, ambele înmatriculate în Ucraina. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra ansamblului rutier, persoanei şi bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în plafonul semiremorcii, o cantitate mare de ţigări. În urma inventarierii ţigărilor, s-a constatat că este vorba de 40.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă Belarus, în valoare de 120.000 lei”, se arată în comunicatul IGPF.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, cap tractorul şi semiremorca în valoare totală de 112.500 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, după cum au precizat poliţiştii de frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS