11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBihor: Conducerea CJ a decis alocarea sumei de 100.000 de lei pentru demararea reconstrucţiei Palatului Episcopal

Bihor: Conducerea CJ a decis alocarea sumei de 100.000 de lei pentru demararea reconstrucţiei Palatului Episcopal

Conducerea Consiliului Judeţean Bihor a decis alocarea sumei de 100.000 lei către Episcopia Greco-Catolică Oradea pentru a demara primele etape din procesul de reconstrucţie a clădirii monument afectate de incendiul de sâmbătă, 25 august, informează Agerpres.

Potrivit comunicatului CJ Bihor, această sumă se regăseşte în proiectul Hotărârii de Consiliu Judeţean privind rectificarea bugetului judeţului pentru 2018, iniţiativa urmând să fie supusă la vot în plenul şedinţei de marţi, 28 august.

„Odată cu aprobarea de consilierii judeţeni, aceasta va însemna un sprijin financiar de urgenţă pentru a contribui la lucrările de conservare şi stabilizare a clădirii Palatului Episcopal din Piaţa Unirii. Conducerea instituţiei noastre îşi exprimă convingerea că şi această tematică este una care trebuie să întrunească solidaritatea tuturor factorilor sociali şi administrativi din Bihor”, se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS