8.5 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Rusia: Cecenia, teritoriu interzis pentru militanţii drepturilor omului, ameninţă Ramzan Kadârov

Rusia: Cecenia, teritoriu interzis pentru militanţii drepturilor omului, ameninţă Ramzan Kadârov

-

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadârov, unul din fidelii preşedintelui rus Vladimir Putin, a ameninţat să interzică accesul militanţilor pentru drepturile omului în mica republică din Caucazul de Nord, după ce a fost acuzat în mod repetat de orchestrarea unor abuzuri sistematice împotriva drepturilor omului, informează Agerpres, citând Reuters.

Adresându-se forţelor de ordine într-o înregistrare difuzată joi, Kadârov declară că va impune „sancţiuni” împotriva activiştilor pentru drepturile omului pentru că ei „împiedică poporul nostru să trăiască în pace”.

„Ei au un singur scop: să ne facă rău”, a spus Kadârov, adăugând că militanţilor pentru drepturile omului le va fi interzis accesul în Cecenia după încheierea procesului împotriva lui Oiub Titiev, cunoscut activist pentru drepturile omului.

O serie de militanţi pentru drepturile omului s-au deplasat în ultimul timp la Groznâi pentru a asista la procesul lui Titiev, care conduce filiala Centrului rus pentru drepturile omului Memorial în Cecenia.

El a fost arestat la începutul acestui an pentru posesie de cannabis, într-un dosar despre care organizaţiile pentru drepturile omului din Rusia susţin că este fabricat de administraţia cecenă cu scopul intimidării sale. Titiev neagă acuzaţiile şi susţine că drogurile i-au fost aruncate în maşină de către poliţişti ceceni.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.