Acasă Actualitate USR Dolj a depus la Primăria Craiova 25.000 de semnături strânse în...

USR Dolj a depus la Primăria Craiova 25.000 de semnături strânse în campania „Fără penali în funcții publice”

-

Reprezentanții USR Dolj au mers azi la Primăria Craiova pentru a depune cele 25.000 de semnături strânse în Craiova în campania civică „Fără penali în funcții publice”. „Sunt foarte bucuros şi le mulţumesc din suflet locuitorilor din Craiova şi din judeţul Dolj pentru că au semnat acestă iniţiativă. Îmi dă mare speranţă că există o dorinţă de schimbare şi aici, într-un judeţ care a fost roşu de la Revolutie încoace”, a declarat Adrian Claudiu Prisnel, deputat USR de Dolj.

Strângerea semnăturilor de către susţinătorii USR a însemnat timp sacrificat, dar şi o adevărată aventură, spun voluntarii care au participat la campanie. „Am depus o muncă enormă în strângerea semnăturilor. Începeam la 5-6 dimineaţa, plecam pe stradă şi stăteam până la 12 noaptea, weekend-urile nu au mai existat. Din păcate, nu am fost atât de mulţi pe cât ne-am fi dorit, care să fie capabili să aloce acest timp. Au fost momente în care am primit o mulţime de injurii de la oameni pe care nici măcar nu îi abordam, doar pentru că purtam tricou şi steguri. Am avut şi surprize forte plăcute în care veneau oameni la noi şi ne spuneau cât de încântaţi sunt şi cum ne mulţumesc pentru că facem acest lucru”, ne-a precizat Cristina Boşoteanu, susţinător USR. Inițiativa „Fără penali în funcții publice” vizează strângerea a 500.000 de semnături la nivel național pentru promovarea unei legi de revizuire a Constituției României în sensul completării art. 37 cu un nou alineat, alin (3) – prin care cetățenii condamnați definitiv la o pedepsă privativă de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție să nu mai poată fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României, până la intervenirea unei situații care înlătură această consecință extrapenală a condamnării (reabilitarea, amnistia, dezincriminarea), reglementată prin lege organică.

În ţară, au fost strânse peste un milion de semnături dintre care 35 de mii în judeţul Dolj. „Am reuşit să strângem peste un milion de semnături în toată ţara şi aproape 35 de mii în judeţul Dolj. Acum suntem în etapa în care am început să depunem la primării semnături. Suntem în faţa Primăriei Craiova şi depunem aproape 25 de mii de semnături stranse, mai sunt şi altele din Craiova pe care le vom depune zilele următoare după ce facem dosarele aşa cum trebuie, deoarece este o procedură, destul de complicată. Am fost în judeţ, suntem pe la jumătatea comunelor. Am depus în peste 50 de comune şi oraşe din judeţ. Mai avem destul de mult de alergat”, a mai spus deputatul Prisnel.

Beatrice Spătaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Transport agabaritic spre Calafat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că în perioada 6 - 10 decembrie, se va desfășura un transport agabaritic....