6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKofi Annan, omagiat de lideri de pe întreg mapamondul

Kofi Annan, omagiat de lideri de pe întreg mapamondul

Lideri de pe întreg mapamondul l-au elogiat pe Kofi Annan, fost secretar general al ONU şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, care a decedat sâmbătă la vârsta de 80 de ani, informează agenţia de ştiri Reuters, potrivit Mediafax.

„Kofi Annan a fost o forţă călăuzitoare pentru bine (…) În aceste vremuri dificile şi turbulente, moştenirea sa ca un campion global al păcii va rămâne o adevărată inspiraţie pentru noi toţi”, afirmă António Guterres, actualul secretar general al ONU, într-un mesaj pe Twitter.

„Mulţi ani ai vieţii acestui om remarcabil şi mare politician au fost dedicaţi serviciului Naţiunilor Unite. Conducând ONU într-un moment dificil, a făcut o treabă grozavă în privinţa realizării scopurilor şi obiectivelor organizaţiei, consolidând rolul central al acesteia în relaţiile internaţionale”, a transmis preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Un mare lider şi reformator al ONU, a avut o contribuţie uriaşă la transformarea lumii pe care a părăsit-o într-un loc mai bun decât cum era atunci când s-a născut”, a comunicat Theresa May, premierul Marii Britanii.

„Franţa îi aduce un omagiu. Niciodată nu vom uita abordarea sa fermă şi calmă, nici tăria angajamentelor sale”, a transmis preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Fostul preşedinte american Barack Obama l-a elogiat pe fostul secretar general al ONU, spunând că Annan „nu s-a oprit niciodată din căutarea unei lumi mai bune”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS