12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncidente violente în Piaţa Victoriei. Jandarmeria a trimis batalionul de intervenţie/ Protestatari scoşi cu targa din mulţime. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Incidente violente în Piaţa Victoriei. Jandarmeria a trimis batalionul de intervenţie/ Protestatari scoşi cu targa din mulţime. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Câteva mii de persoane protestează în Piața Victoriei la Mitingul Diasporei, după câteva ore de protest având loc și primele incidente. Manifestanții au încercat să rupă cordonul din fața sediului Guvernului, moment în care forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene. În zonă au fost dislocați jandarmi echipați pentru intervenție, informează Hotnews.

––––––––

17:47 În timp ce în restul pietei protestul de desfășoară normal, spre Calea Victoriei un grup de protestatari sunt într-o înfruntare cu un cordon de jandarmi.
17.41 Mai mulți protestatari sunt masați în față la Antipa, lumea continuă să vină Piața Victoriei
17.39 Jandarmeria: Nu s-a dat ordin de intervenție cu gaze lacrimogene, fiecare jandarm a folosit spray-ul individual, funcție de situație  

17:31 Mai multe persoane au reclamat pe Facebook că există mașini care sunt blocate să pătrundă în București de filtre ale Jandarmeriei, care neagă însă informația.

17.30 Un jandarm a fost rănit la miting, el fiind transportat la spital, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti
17:22 Atmosfera din Piaţă continuă sa fie tensionată. În fața mulțimii, spre cordonul de jandarmi, unii protestatari aruncă cu obiecte spre scutieri.
17:09 Șapte protestatari, prezenți în Piața Victoriei, au avut nevoie de intervenția medicilor, după ce li s-a făcut rău, potrivit Mediafax. 

16.59 Tensiuni între unii protestatari și forțele de ordine. Manifestanții huiduie și strigă ”Fără Violență” și ”Jandarmeria apără hoția!”.

16.48 ”Situația este tensionată. (…) Nu ne dorim niciun fel de incidente, de confruntări”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS