12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii din penitenicare, în grevă japoneză. Printre revedicări se numără demisia lui Tudorel Toader

Angajaţii din penitenicare, în grevă japoneză. Printre revedicări se numără demisia lui Tudorel Toader

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarerelor informează că începând cu data de 10 august 2018 membrii sindicatelor afiliate se vor afla în grevă japoneză în semn de protest față de lipsa de interes a autorităților pentru soluționarea problemelor din penitenciare.

Angajaţii din penitenciare cer
condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restant, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor şi plata integrală a orelor suplimentare curente. De asemenea, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarerelor solicită demiterea lui Tudorel Toader, ministrul justitiei, pe care-l considera principalul vinovat pentru ceea ce este un adevarat act de subminare a sistemului penitenciar.

În cazul în care autoritățile nu reacționează, calendarul acțiunilor de protest va fi continuat cu pichetări, mitinguri, acțiuni în justiție și plângeri penale. Astfel:
27 august – 27 septembrie 2018 – Pichetarea penitenciarelor de către 50 – 100 de angajați în uniformă.
01 – 10 septembrie 2018 – Depunerea unor acțiuni în instanta și plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre.
03 octombrie 2018 – Miting în uniformă la Ministerul Justitiei și Administrația Națională a Penitenciarelor cu marș de protest între cele două instituții.
Începând cu octombrie 2018 – Refuzul de a intra în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS