15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstanţa: Campanie pentru depistarea cancerului de piele, derulată pe plajele din sudul litoralului

Constanţa: Campanie pentru depistarea cancerului de piele, derulată pe plajele din sudul litoralului

Societatea Română de Dermatologie (SRD) derulează o nouă campanie pentru prevenirea şi depistarea cancerului de piele pe plajele din sudul litoralului, a informat miercuri Primăria Mangalia, potrivit Agerpres.

„În această vară, campania EuroMelanoma Day, ajunsă la cea de-a XIII-a ediţie, promovează mesajul ‘Ştiaţi că cea mai frecventă formă de cancer este cancerul de piele?’ şi are ca scop prevenţia, depistarea şi tratamentul cancerului de piele, în toate stadiile sale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Mangalia.

Conform sursei citate, SRD a derulat şi în perioada mai-iunie 2018 respectiva campanie în unităţi de învăţământ din Bucureşti, Iaşi, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Constanţa, Oradea, Sibiu şi Craiova, dar şi în alte locuri precum unităţi de producţie, companii multinaţionale etc.

Pe plajele din sudul litoralului, campania se va desfăşura simultan în trei zone, cu participarea a 12 medici dermatologi din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS