5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelgia, criticată pentru perceperea unei taxe de la jurnaliştii care participă la summiturile UE

Belgia, criticată pentru perceperea unei taxe de la jurnaliştii care participă la summiturile UE

Decizia autorităţilor belgiene de a percepe de la jurnalişti o taxă anuală de 100 de euro pentru a participa la summiturile Uniunii Europene a fost criticată de sindicate şi de Comisia Europeană, informează Agerpres, citând politico.eu.

Jurnaliştii au fost informaţi în această săptămână de către Consiliul European că vor trebui să plătească suma de 50 de euro la fiecare şase luni pentru a obţine acreditarea la summiturile UE. Decizia a intrat în vigoare printr-un decret regal belgian la data de 8 mai. Jurnaliştii nu au fost consultaţi de către guvernul belgian în legătură cu această taxă.

Miercuri, Comisia Europeană a spus că are obiecţii faţă de această măsură şi că, în calitate de gardian al Tratatului privind funcţionarea UE, va examina orice plângere formulată pe acest subiect.

”Credem că jurnaliştii trebuie să îşi facă meseria în cele mai bune condiţii posibile”, a afirmat Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, adăugând că executivul comunitar nu va introduce taxe pentru acoperirea mediatică a evenimentelor organizate de el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS