Acasă Actualitate Atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele...

Atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Gorj, Caraş-Severin şi Mehedinţi

-

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, noi atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii, valabile pe râuri din judeţele Gorj, Caraş-Severin şi Mehedinţi, informează Agerpres.

Potrivit hidrologilor, până la miezul nopţii, Codul portocaliu de inundaţii va afecta râurile mici din bazinul hidrografic Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte confluenţa cu râul Gilort (judeţul Gorj). Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare şi pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Tismana şi Jilţ.

De asemenea, tot până la ora 00:00, va fi Cod galben de fenomene hidrologice importante, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe afluenţii Dunării aferenţi sectorului amonte S.H. Drobeta Turnu-Severin (judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi).

Bogdan GROȘEREANU
Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.