27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăsturnare de situație în cazul mașinii ”M..E PSD”: ONU a modificat acum doi ani Convenția ONU invocată de Poliția Rutieră și acum permite numere de înmatriculare formate doar din litere

Răsturnare de situație în cazul mașinii ”M..E PSD”: ONU a modificat acum doi ani Convenția ONU invocată de Poliția Rutieră și acum permite numere de înmatriculare formate doar din litere

Poliția rutieră din București a invocat luni, în sprijinul deciziei de a-l sancționa pe șoferul mașinii cu numărul M..E PSD, o Convenție ONU din 1968 care stipula la momentul ratificării de către România (1980) că numerele de înmatriculare trebuie să aibă în componență neapărat și cifre. Polițiștii reclamau că utilizarea numărului folosit de mașina înmatriculată în Suedia ar încălca această convenție, dat fiind că e format doar din litere. Numai că această convenție a fost modificată în 2016, iar modificarea permite ca numerele de înmatriculare să poată fi formate  doar din litere, informează g4media.ro.

În 2014, Guvernul Belgiei a cerut amendarea Convenției, astfel încât numerele de înmatriculare să poată fi formate din cifre, litere, cifre și litere. Practic, Belgia a vrut să adauge și posibilitatea ca numerele de înmatriculare să poată fi formate exclusiv din litere, ceea ce până la acel moment era interzis.

În aprilie 2016, secretariatul general al ONU emite o notificare în care arată că amendamentul depus de Belgia va intra în vigoare în 19 septembrie 2016, dat fiind că nu au existat obiecții/cereri de respingere în perioada de 12 luni în care acestea puteau fi depuse.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS