21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele de onoare al Consiliului IMMurilor: Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, ilegală şi neconstituţională

Președintele de onoare al Consiliului IMMurilor: Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, ilegală şi neconstituţională

Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) este ilegală, neconstituţională, creează poziţie de monopol şi conţine prea multe derogări, a afirmat luni, Ovidiu Nicolescu, preşedintele de onoare al Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferinţă de specialitate, conform Agerpres.

„Nu ştim de la ce intenţii s-a pornit. Dar ne uităm la efecte. Efectele arată că o cantitate foarte mare de profit care implică zeci de societăţi comerciale de stat şi regii autonome poate fi folosită discreţionar, că se pot vinde acţiuni ale statului fără nici o regulă, cui vrea, când vrea, la ce preţ se vrea, că se pot cumpăra de pe piaţa de capital acţiuni nerespectând regulile jocului nici din România, nici din Uniunea Europeană. E clar că aceia care vor avea acest fond vor avea o putere excesivă, fără să fie protejate interesele statului, ale populaţiei. Câţiva inşi ar putea face ce vor cu o cantitate foarte mare de active şi pasive”, a spus Ovidiu Nicolescu.

Conform prevederilor, aportul în numerar la capitalul social al FSDI, care este de 9 miliarde lei, aproximativ 2 miliarde de euro, trebuie vărsat potrivit Legii nr. 31/1990, în termen de maxim 12 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS