Acasă Actualitate Domnitorul Mihai Viteazul, sărbătorit la Schela

Domnitorul Mihai Viteazul, sărbătorit la Schela

-

O serie de manifestări cultural-artistice vor avea loc în luna august. Acestea sunt organizate de către Consiliul Judeţean Gorj şi vor debuta pe 11 august în Poiana lui Mihai, la Schela. Vor fi reconstituite evenimentele istorice legate de tracerea domnitorului Mihai Viteazul prin judeţul Gorj. Gheorghe Nichifor, vicepreşedinele Consiliului Judeţean Gorj, a spus că în data de 12 august în Poiana lui Mihai este programat un ceremonial religios, precum şi un ceremonial militar mai complex, cu onorul la drapel şi salve de arme Gheorghe Nichifor a mai declarat că manifestările din Poiana lui Mihai vor fi susţinute de colaboratori din Sibiu şi Bistriţa. Vor fi organizate spectacole care vor încerca să imite atmosfera de epocă de la 1600. Vor fi aduşi cai, ostaşi, corturi şi alte echipamente specifice. În plus, până la finalul anului sunt programate şi alte activităţi dedicate Anului Centenar. În total, Ministerul Culturii a aprobat finanţarea pentru 7 proiecte, care vizează între alttele reconstituirea Luptelor de la Podul Jiului, inaugurarea Ansamblului „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu un concurs judeţean de istorie şi altele.

 

 

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.