Acasă Actualitate Încă o gafă a Vioricăi Dăncilă, care vorbește în mesajul de Ziua...

Încă o gafă a Vioricăi Dăncilă, care vorbește în mesajul de Ziua Imnului despre ”Câmpia Libertății de la Alba-Iulia”

O nouă gafă a fost făcută azi de premierul Viorica Dăncilă, care, în mesajul de Ziua Imnului Național, vorbește de ”Câmpia Libertății de la Alba-Iulia”.

”Câmpia Libertății” este însă la Blaj, unde în 1848, a avut loc Marea Adunare Naţională când zeci de mii de români au strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara!”.
Marea Adunare Națională de la 1 decembrie 1918 a avut loc în Sala Cazinoului din Alba Iulia, iar Declarația Unirii a fost citită, pe Câmpul lui Horea, de Episcopul Iuliu Hossu.

Mesajul lui Dăncilă:
Marcăm astăzi Ziua Imnului Național al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. „Deșteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertății de la Alba-Iulia…” (sursa:hotnews)
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version