24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu, sub control judiciar

Procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu, sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Lucian Onea și Mircea Negulescu să fie puși sub control judiciar în dosarul Vlad Cosma. Procurorii i-au interzis lui Lucian Onea să mai lucreze la dosarul lui Vlad Cosma, Astfel, dosarul va fi repartizat unui alt procuror. Mircea Negulescu și Lucian Onea trebuie să fie, în permanență, la dispoziția organelor de cercetare penală.
Onea și-a dat demisia de la conducerea DNA Ploiești, după ce pe numele său a fost deschisă o anchetă. El a fost pus sub urmărire penală într-un dosar privind falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete. În aceeași cauză este vizat și Negulescu, și el fost procuror DNA Ploiești.
Pe numele celor doi au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plângeri de către persoane pe care le-au anchetat. Unul dintre ei este fostul deputat PSD Vlad Cosma, precizează Mediafax. El a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. El i-a acuzat pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS