21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Cei şapte români implicaţi în accidentul din Germania sunt internaţi, iar starea lor este stabilă

MAE: Cei şapte români implicaţi în accidentul din Germania sunt internaţi, iar starea lor este stabilă

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, marţi, că şapte români au fost răniţi într-un accident produs pe 22 iulie în regiunea Cloppenburg din Germania, aceştia fiind internaţi la unităţi medicale din zonă, starea lor de sănătate fiind stabilă.

„Cetăţenii români sunt angajaţi ai aceleiaşi companii şi, prin intermediul angajatorului, membrii de familie ai acestora au fost informaţi cu privire la accident. Ambasada României la Berlin monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale şi cu angajatorul, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale”, precizează MAE.

Luni, MAE anunţa că misiunea diplomatică a României în Germania a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea victimelor, dar că până la momentul respectiv nu fusese notificată cu privire la acest accident şi nici nu primise solicitări de asistenţă consulară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS