14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreve la Ryanair, anunţate pentru două zile. Sunt anulate peste 300 de curse aeriene

Greve la Ryanair, anunţate pentru două zile. Sunt anulate peste 300 de curse aeriene

Peste 300, din cele 2.400 de curse efectuate zilnic de Ryanair, vor fi anulate miercuri şi joi din pricina grevelor anunţate de echipajele de cabină din Spania, Portugalia şi Belgia, executivul companiei precizând că pe parcursul verii se aşteaptă la alte greve, scrie Mediafax.

Imaginea articolului Greve la Ryanair, anunţate pentru două zile. Sunt anulate peste 300 de curse aeriene
Greve la Ryanair, anunţate pentru două zile. Sunt anulate peste 300 de curse aeriene
Michael O’Leary, directorul executiv al companiei, a declarat că se aşteaptă la mai multe greve în timpul acestei veri „întrucât nu suntem pregătiţi să admitem cereri nerezonabile care vor compromite fie tarifele noastre scăzute, fie modelul nostru de business care s-a dovedit a fi extrem de eficient”.

De asemenea, conducerea companiei a avertizat personalul despre posibilele pierderi ale locurilor de muncă, în cazul în care vor continua cu grevele.

„Dacă aceste greve inutile vor continua să dăuneze încrederea clienţilor şi preţurile sau randamentele pe anumite pieţe din anumite ţări, atunci va trebui să revizuim programul nostru de iarnă, ceea ce ar putea duce la reduceri ale flotelor şi pierderi de locuri de muncă”, a precizat Michael O’Leary, citat de Reuters.

În 2017, înainte de Crăciun, Ryanair s-a mai confruntat cu greve anunţate de membri cabinelor, hotărând atunci, să recunoască sindicatele pentru prima dată în istoria sa de 32 de ani. Însă, de atunci şi până acum, compania s-a luptat să ajungă la un acord cu cei mai mulţi dintre ei.

Piloţii solicită sisteme mai transparente pentru promovări şi transferuri, reducerea managementului discreţionar excesiv, în timp ce echipajul de cabină doreşte contracte locale şi condiţii mai bune.

Astfel, acţiunile Ryanair au scăzut cu aproape 25%, sub cifra record de 19,38 de euro/ acţiune, înregistrată în luna august 2017.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe, informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că în urma grevelor personalului aviatic din Spania, Portugalia şi Belgia, ar putea fi afectate unele zboruri dinspre şi către Italia.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Italiană: +393451473935”, arată comunicatul ministerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS