24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiviu Dragnea, lovitură puternică de la CCR

Liviu Dragnea, lovitură puternică de la CCR

Curtea Constituţională a României a admis, ieri, sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, de PNL, USR şi PMP la legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, potrivit Agerpres. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că legea privind înfiinţarea FSDI a fost declarată neconstituţională, deoarece acest fond nu trebuia înfiinţat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de guvern.
Pe 6 iunie, parlamentul a adoptat legea privind înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare, care urma să fie format din 33 de companii de stat și cu un aport în numerar de nouă miliarde de lei. Legea a suferit câteva modificări față de forma inițială, însă fără a exista dezbateri ample în comisii și fără un aviz obligatoriu din partea Eurostat.
PNL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, acuzând încălcarea principiului bicameralismului, dar și alte trei articole din Legea fundamentală. Separat, 27 de deputați USR, 12 deputați PMP și 12 deputați neafiliați au depus o sesizare proprie privind această lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS