11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHarghita: Direcţia Silvică va livra 80 de tone de fructe de pădure, care vor ajunge în ţări din UE

Harghita: Direcţia Silvică va livra 80 de tone de fructe de pădure, care vor ajunge în ţări din UE

Direcţia Silvică Harghita a încheiat contracte de livrare pentru 80 de tone de fructe de pădure, care vor ajunge în ţări din Uniunea Europeană, unde vor fi folosite în industria alimentară sau cea farmaceutică, informează Agerpres.

Responsabilul de producţie al Direcţiei Silvice Harghita, Marton Tihamer, a declarat că s-au încheiat contracte de livrare pentru 40 de tone de zmeură, 20 de tone de afine negre şi 20 de tone de măceşe.

Aceste cantităţi vor fi livrate unor firme care au desfacere în piaţa intracomunitară, în special în Germania, Austria sau Olanda, fructele de pădure urmând să fie folosite în industria alimentară sau cea farmaceutică.

Străinii preferă fructele de pădure din Harghita deoarece sunt recoltate din zone situate departe de unităţi poluante, sunt naturale şi ecologice şi conţin mai multe substanţe active decât cele cultivate pe plantaţii artificiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS