Acasă Actualitate Firmele româneşti pot exporta mai uşor în Japonia, după semnarea acordului cu...

Firmele româneşti pot exporta mai uşor în Japonia, după semnarea acordului cu UE

-

Semnarea acordului de liber schimb dintre Uniunea Europeană şi Japonia reprezintă o şansă uriaşă pentru firmele româneşti care sunt interesate de piaţa asiatică, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, conform Agerpres.

Acordul de Parteneriat Economic (EPA) şi Acordul de Parteneriat Strategic (SPA) au fost semnate marţi, 17 iulie, în cadrul summitului UE-Japonia, care a avut loc la Tokyo.

„Semnarea unui acord de liber schimb între Uniunea Europeană şi Japonia este o şansă imensă pentru exportatorii români, iar aceştia trebuie să fie conştienţi de oportunităţile care se deschid. Economia României nu are voie să rateze oportunitatea de a fi prezentă masiv pe piaţa celei de-a treia economii a lumii, iar acţiunile ministerului nostru din ultimele luni arată că toate premisele sunt la locul lor”, a declarat Ştefan Radu Oprea, ministrul de resort, citat în comunicat.

EPA reprezintă un acord de liber schimb a cărui implementare va duce la înlăturarea a 99% din tarifele aplicate asupra exporturilor UE către Japonia, în valoare netă de un miliard de euro. Acesta este cel mai mare acord comercial negociat vreodată de UE. După ratificarea EPA în Parlamentul European, Japonia şi UE vor crea o zonă de comerţ liber cu 600 de milioane de locuitori, care va reprezenta aproximativ o treime din PIB-ul mondial.

Bogdan GROȘEREANU
Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.