10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInginer român, răpit în Libia de persoane înarmate. Vezi ce spune MAE

Inginer român, răpit în Libia de persoane înarmate. Vezi ce spune MAE

Un inginer român a fost răpit de persoane înarmate, în apropierea unei zone de sonde petroliere din vestul Libiei, afirmă surse citate de cotidianul Libyan Express, informează Mediafax.

Potrivit surselor citate, patru ingineri, inclusiv unul din România, au fost răpiţi din zona complexului de sonde petroliere El Sharara, situat în vestul Libiei. Inginerii au fost preluaţi de indivizi înarmaţi şi transportaţi într-un loc necunoscut.

Ulterior, doi ingineri au fost eliberaţi, au declarat sursele citate, precizând că ceilalţi doi rămân în captivitate, printre care şi românul.

Ministerul Afacerilor Externe a venit în urmă cu puţin timp cu câteva precizări cu privire la cazul cetăţeanului român aflat pe teritoriul Libiei:

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, are în atenție cazul cetățeanului român. Din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE.

Celula de Criză a demarat, în regim de urgență, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situației de fapt. Având în vedere specificul operațiunilor şi situația din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind situația de securitate de pe teritoriul Libiei.

Precizăm faptul că, pentru acest stat, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major – Părăsiți imediat zona sau țara!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS