Acasă Actualitate Legea care prevede ca serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare...

Legea care prevede ca serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare să beneficieze de TVA de 9%, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 291, alin. (2) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pe 20 iunie, Camera Deputaţilor a decis ca serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare să beneficieze de cota redusă de TVA de 9%, adoptând în unanimitate un proiect de lege pe această temă. Proiectul modifică şi completează în acest sens art. 291 alin. (2) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal.

Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare extinderea sferei operaţiunilor pentru care se aplică o cotă redusă a taxei pe valoarea adăugată. Astfel, cota redusă de 9% urmează să se aplice şi serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare şi pentru livrarea apei pentru irigaţii în agricultură.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version