Acasă Actualitate Aplicaţie pentru mobil, care reduce emoţiile negative, creată de psihologii Universităţii „Babeş-Bolyai”

Aplicaţie pentru mobil, care reduce emoţiile negative, creată de psihologii Universităţii „Babeş-Bolyai”

Aplicaţia pentru telefoanele mobile „PsyPills”, realizată de psihologi ai Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca este în Top 50 al aplicaţiilor din România dedicate stilului de viaţă, aceasta având scopul de a reduce emoţiile negative nesănătoase, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al UBB transmis, joi, aplicaţia este protejată Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) şi este disponibilă în limbile română şi engleză.

„PsyPills, aplicaţia academică pentru telefoanele mobile elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din Universitatea <<Babeş-Boylai>> (UBB), a fost inclusă între primele 50 de aplicaţii din România în clasamentul aplicaţiilor dedicate stilului de viaţă (Mobile App Ranking). În clasamentul recent al aplicaţiilor pentru telefoanele mobile, PsyPills (Psychological Pills – Pastille Psihologice – marcă protejată ORDA) se află pe locul 34 în topul vânzărilor în ţară de sisteme de tip App dedicate stilului de viaţă. PsyPills este o aplicaţie elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din UBB şi este disponibilă atât în limba română, cât şi în limba engleză”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii UBB au subliniat că aplicaţia vizează autocontrolul şi reglarea emoţională, prin „pastile psihologice” care diagnostichează şi reduc iraţionalitatea şi dezvoltă raţionalitatea, cu scopul final de a reduce emoţiile negative nesănătoase şi de a creşte starea de bine/calitatea vieţii prin emoţii sănătoase.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version