Acasă Actualitate Thailanda: Toţi cei 12 copii şi antrenorul lor au fost salvaţi, la...

Thailanda: Toţi cei 12 copii şi antrenorul lor au fost salvaţi, la finalul unei curse contracronometru

Salvatorii au reuşit marţi să-i evacueze pe ultimii din cei 13 membri ai unei echipe de fotbal de juniori care au petrecut două săptămâni în subteran, blocaţi într-o peşteră inundată din Thailanda, informează Agerpres, citând AFP.

Echipa de fotbal, botezată „Mistreţii”, s-a reunit în final la suprafaţă, după o lungă aşteptare care a ţinut cu sufletul la gură Thailanda şi media internaţionale, care au trimis sute de reporteri pentru a acoperi povestea.

„Cei 12 ‘mistreţi’ şi antrenorul lor au fost scoşi din peşteră”, a anunţat marina militară thailandeză, aflată în centrul operaţiunii de salvare, pe pagina sa de Facebook.

Operaţiunea de salvare a durat trei zile, copiii fiind evacuaţi fiecare de către doi scafandri profesionişti, pe un traseu foarte dificil, care presupune pasaje lungi de scufundări.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version