6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul poate fi scos din sala de plen, dacă face scandal

Deputatul poate fi scos din sala de plen, dacă face scandal

Comisia de Regulament a Camerei s-a reunit în ședință, pe ascuns, și a modificat Regulamentul Camerei Deputaților, așa cum a propus Eugen Nicolicea, președintele comisiei. Concret, vorbim de modificările prin care deputatul poate fi scos din sala de plen, dacă face scandal. Procedural, proiectul va ajuge în plen, abia în toamnă.
Redăm, în continuare, comunicatul comisiei, remis marți.

”În data de 10 iulie 2018, membrii Comisiei pentru Regulament s-au întrunit în şedinţă pentru a discuta proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, iniţiat de domnul deputat Eugen Nicolicea, Grupul parlamentar PSD, Comisia fiind sesizată în data 02.07.2018, de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor prin adresa nr. 936 BP /27.06.2018.

Proiectul de hotărâre de modificare şi completare a Regulamentului Camerei Deputaţilor are ca obiectiv punerea în acord a Regulamentului Camerei Deputaților cu prevederile Regulamentului de procedură al Parlamentului European.

Deputații și senatorii sunt obligați să respecte prevederile regulamentelor, să se supună normelor de conduită civilizată, de curtoazie și de disciplină parlamentară și să nu aibă atitudini sau să folosească expresii sau cuvinte injurioase, ofensatoare sau calomnioase. Deputații trebuie să asigure prin atitudine, limbaj, conduită și ținută solemnitatea ședințelor parlamentare și bunul mers al activităților desfășurate în cadrul structurilor parlamentare”, se arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS