11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuspendarea șefului statului, în dezbaterea coaliției PSD-ALDE

Suspendarea șefului statului, în dezbaterea coaliției PSD-ALDE

Coaliţia de guvernare are programnată o ședință, luni, pentru a discuta despre scenariul suspendării şefului statului. Liderul social-democrat Liviu Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis că încalcă legea fundamentală pentru că întârzie să o destituie pe Laura Kovesi de la conducerea Direcţiei Anticorupţie.
A expirat termenul administrativ de 30 de zile în care orice instituţie este obligată să răspundă unei petiţii, după cum notează portalul G4Media.ro.

Demersul ministrului Justiţiei, care îi reproşa şefei DNA deficienţe manageriale, a fost încuviinţat de Curtea Constituţională. Judecătorii acesteia au stabilit că preşedintele are doar un rol de constatare a legalităţii procedurii de revocare a unui procuror şef. Ulterior, Klaus Iohannis a declarat că va citi de mai multe ori motivarea CCR până o va înţelege, atrăgând atenţia că la o primă lectură au fost constatate mai multe probleme pentru care sunt necesare răspunsuri în urma unei largi consultări, la finalul căreia nu este exclusă organizarea unui referendum.

În ajunul şedinţei de la vârful coaliţiei, liderul ALDE a anunţat că pleacă în concediu în străinătate. Duminică seară, Călin Popescu Tăriceanu anunţa că vacanţa ar fi fost plănuită demult. Şeful Senatului a dat asigurări că va susţine necondiţionat o decizie pentru suspendarea şefului statului, dar a avertizat că, în perioada concediilor, există riscul să nu se strângă suficiente semnături.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS