6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi cetăţeni albanezi, opriţi la frontiera cu Serbia

Doi cetăţeni albanezi, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, în zona de competenţă, doi cetăţeni din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen, informează Poliția de Frontieră. Cei doi au fost predaţi autorităţilor sârbe în baza acordului de readmisie.

În data de 05.07.2018, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, pe raza localității de frontieră Jimbolia, două persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei doi în cauză la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 30 respectiv 41 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele două persoane au fost predate autorităţilor sârbe, în baza acordului de readmisie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS