14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul german şi cel ungar au viziuni diferite cu privire la migraţie, constată Merkel

Guvernul german şi cel ungar au viziuni diferite cu privire la migraţie, constată Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că guvernul său şi cel ungar au ‘viziuni diferite’ cu privire la abordarea migraţiei, adăugând că Europa nu se poate „decupla” pur şi simplu de la situaţia grea a refugiaţilor, informează Agerpres, citând dpa.

Merkel a afirmat, după discuţii purtate la Berlin cu premierul ungar Viktor Orban, că Budapesta „nu se simte deloc responsabilă de procesarea cererilor de azil” şi consideră că problema refugiaţilor trebuie reglementată de ţările aflate la frontierele externe ale Uniunii Europene, unde sunt înregistraţi prima dată.

Orban a contraatacat spunând că prin controalele instituite la graniţa de sud a Ungariei a fost ridicată o „uriaşă povară” de pe umerii Germaniei şi a adăugat că din acest motiv este „incorect ca oamenii din Germania să ne învinuiască de lipsă de solidaritate”.

Premierul ungar, unul din cei mai aprigi critici europeni ai politicii cancelarului german de a menţine deschise graniţele ţării, s-a aflat la Berlin pentru a discuta cu Merkel implicaţiile deciziei acesteia de a permite amplasarea de centre închise pentru migranţi de-a lungul frontierelor. Merkel speră să încheie acorduri bilaterale în cu peste 10 ţări ale Uniunii Europene în vederea unei returnări rapide a migranţilor care au fost deja înregistraţi sau au solicitat azil în respectivele ţări. Budapesta şi Praga şi-au exprimat opoziţia faţă de un astfel de acord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS