Acasă Actualitate Patru lideri secesionişti catalani au fost transferaţi într-o închisoare din Catalonia

Patru lideri secesionişti catalani au fost transferaţi într-o închisoare din Catalonia

Patru dintre cei nouă lideri secesionişti catalani plasaţi în detenţie pentru rolul avut în tentativa de secesiune a Cataloniei au fost transferaţi miercuri într-o închisoare din regiune, după o decizie în acest sens a guvernului spaniol destinată aplanării tensiunilor, informează Agerpres, citând AFP.

”Au ajuns şi sunt pe cale să efectueze formalităţile pentru a intra în penitenciarul din Lledoners, la 70 de km la nord de Barcelona”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Departamentului pentru Justiţie din executivul regional catalan.

Aceşti foşti patru lideri sunt ex-vicepreşedintele catalan Oriol Junqueras, liderii unor asociaţii secesioniste Jordi Sanchez şi Jordi Cuixart, şi Raul Romeva, însărcinat cu afaceri internaţionale în fostul guvern.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version