Acasă Actualitate Italia are nevoie de imigranţi pentru a-şi plăti pensionarii, potrivit Securităţii Sociale...

Italia are nevoie de imigranţi pentru a-şi plăti pensionarii, potrivit Securităţii Sociale italiene

Italia, ţară în declin demografic, are nevoie de imigranţi pentru a-şi plăti pensionarii, a afirmat miercuri Tito Boeri, preşedintele Institutului pentru Securitate Socială (INPS, Istituto Nazionale di Previdenza Sociale), afirmaţie care a stârnit furia ministrului italian de interne Matteo Salvini, informează Agerpres, citând AFP.

Prin reducerea fluxurilor de migranţi, ‘noi vom pierde în cinci ani o populaţie care echivalează astăzi cu un oraş precum Torino’, adică ‘700.000 de persoane sub 34 de ani, în decurs de o legislatură’, care durează în Italia cinci ani, a afirmat Boeri în faţa Camerei Deputaţilor.

În faţa acestui declin demografic, ‘de care nimeni nu pare să se îngrijoreze în Italia’, el a recomandat menţinerea unui flux migratoriu legal, singurul care va ar permite, în opinia sa, asigurarea unui echilibru al fondurilor pentru pensionari. Cu atât mai mult, a atenţionat el, cu cât reforma propusă de noua majoritate parlamentară, formată din partidul Liga (extrema dreaptă) al lui Matteo Salvini şi Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) pentru facilitarea pensionărilor, riscă de asemenea să coste mult.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version