Acasă Actualitate Primul-ministru britanic Theresa May face apel la unitate înaintea întrunirii privind Brexit

Primul-ministru britanic Theresa May face apel la unitate înaintea întrunirii privind Brexit

Prim-ministrul britanic Theresa May a făcut un apel la membrii Partidului Conservator, din care face parte, ”să rămână uniţi”, cu câteva zile înainte de întâlnirea pe care o va avea cu aceştia pentru a stabili termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Mediafax, citând Reuters.

Ieşirea Marii Britanii din Blocul Comunitar reprezintă cea mai mare provocare a politicii externe şi comerciale britanice din ultima jumătate de secol. Theresa May depune eforturi pentru a ajunge la un acord între propriul Cabinet şi partid, precum şi între Parlament şi opinia publică, privind planul de ieşire din Uniunea Europeană, deseori renunţând la a-şi mai exprima opinia de teama de a nu crea dispute.

Cu câteva luni înainte de ieşirea din UE, care va avea loc anul viitor în luna martie, May trebuie să ajungă la o înţelegere cu miniştrii din cabinetul său în privinţa unui acord comercial post-Brexit. Întâlnirea va avea loc vineri la reşedinţa sa de vară.

Nu este clar care va fi planul prezentat de premier miniştrilor săi, dar aceştia doresc o ”înţelegere concretă” cu UE temându-se de un eventual compromis care ar putea menţine Marea Britanie în sfera europeană, aşa cum doresc unele companii şi mai mulţi membrii ai Guvernului.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version