10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePod din județul Brașov, prăbușit la 5 minute după ce a fost traversat de un tren plin cu călători

Pod din județul Brașov, prăbușit la 5 minute după ce a fost traversat de un tren plin cu călători


Podul de la Budila, județul Brașov, s-a prăbușit la cinci minute după ce a fost traversat de un tren plin cu călători
Prăbușire dramatică a podului de cale ferată de la Budila, din județul Brașov, informează tvr.ro. S-a întâmplat la numai 5 minute după ce a fost traversat de un tren plin cu călători. Linia era intens circulată. Șase trenuri mergeau zilnic de la Brașov la Întorsura Buzăului. Mii de oameni, adulți și copii, făceau naveta pe acest traseu operat de o firmă privată de transport. Podul are nevoie de reparații capitale, iar autoritățile nu pot spune când sau dacă va putea fi reparat.

Unul dintre picioarele podului s-a prăbușit sâmbătă după amiaza. Un localnic a surprins exact momentul în care viitura de pe râul Tărlung a luat cu totul podul de piatră. Dacă se întâmpla cu 5 minute mai devreme, ar fi fost dezastru.

Al doilea picior a fost rupt azi noapte, iar din pod nu a mai rămas nimic. Imaginile cu apele învolburate și calea ferată suspendată în aer sunt impresionante.

Ieri, debitul apelor de pe râul Tărlung ajunsese la 160 mc pe secundă. Peste noapte a scăzut de 3 ori și încă nu a ajuns la debitul normal.

Pe ruta Brașov – Întorsura Buzaului, mii de oameni se deplasau cu trenul. Șase garnituri circulau zilnic, dus-întors, pe traseul de 37 de kilometri, care avea capăt de linie la Întorsura Buzăului.

Linia de cale ferată era operată de o firmă de transport privată, ai cărei reprezentanți nu au dat până acum declarații. Autoritățile locale au anunțat că oamenii vor face naveta între Brașov și Întorsura Buzăului cu microbuze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS