Acasă Actualitate PayPal apelează la inteligenţa artificială pentru prevenirea fraudelor la plăţile on-line

PayPal apelează la inteligenţa artificială pentru prevenirea fraudelor la plăţile on-line

Pe fondul creşterii numărului fraudelor electronice, PayPal Holdings Inc. achiziţionează compania Simility, un producător de tehnologie pentru prevenirea fraudelor, pentru un total de 120 de milioane de dolari, informează Mediafax, citând Reuters.

Prin această tranzacţie, PayPal intenţionează să implementeze tehnologia Simility în cadrul servicului sau de plăţi on-line pentru a detecta mai bine fraudele on-line şi pentru a îmbunătăţi managementul de risc.

Parţial, preluarea companiei Simility a fost motivată şi de creşterea fraudelor electronice cu peste 30% în Statele Unite, în 2017.

Tehnologia Simility este bazată pe inteligenţa artificială (AI) cu capacitate de învăţare şi ar urma să le permită comercianţilor să îşi ajusteze controalele anti-fraudă în funcţie de tipul de produs pe care-l vând. Şi conform planurilor PayPal, ea ar urma să intre în folosinţă imediat după încheierea tranzacţiei, pe parcursul următoarelor luni.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version