12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCât măsoară cea mai lungă eșarfă din lume, țesută manual în Cambodgia

Cât măsoară cea mai lungă eșarfă din lume, țesută manual în Cambodgia

Cambodgia a intrat duminică în Cartea Recordurilor cu o eşarfă în lungime de 1.149, 8 metri, ţesută manual în stilul tradiţionalului batic roşu şi alb denumit ”krama”, informează Mediafax, citând AFP.

La iniţiativa organizaţiei de tineret a partidului aflat la guvernare, peste 23.000 de persoane au participat la operaţiunea de ţesere a eşarfei, desfăşurată în faţa palatului regal din Phnom Penh.

Eşarfa gigant a fost întinsă duminică, cu ajutorul a mii de persoane, pe o stradă din capitală pentru a permite unui reprezentat din partea cărţii recordurilor Guinness să realizeze măsurătorile oficiale.

”Cu 1.149, 8 metri, aţi stabilit un nou record mondial Guinness”, a declarat, în aplauzele mulţimii, reprezentantul Cărţii Recordurilor, Swapnil Dangarikar.

Premierul Hun Sen, aflat la putere de 33 de ani, a încurajat iniţiativa, ţesând chiar el câteva fire al eşarfei.

Politicianul a fost reprezentat la ceremoniei de fiul său, Hun Many, un parlamentar care conduce mişcarea de tineret responsabilă pentru organizarea evenimentului. ”Acest record mondial Guinness este al tuturor cambodgienilor”, a declarat acesta din urmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS